MARMITON Hiroshi japonský kuchařský damaškový nůž 20cm rukojeť skelné vlákno VG10
MARMITON Hiroshi japonský kuchařský damaškový nůž 20cm rukojeť skelné vlákno VG10
- japonský styl nože, vyráběný pod našim jménem "Marmiton" v Hong Kongu
- damascénská ocel skládaná ze 67 vrstev, jádro z oceli VG-10, střídající se vrstvy oceli tvoří design pírka
- délka ostří 20 cm, délka rukojeti 13 cm, celková délka 33 cm, hmotnost 253 g, šířka 2 mm, výška 4,2 cm
- tvrdost oceli HRC 60-62
- rukojeť z moderního G10 skelného vlákna s ozdobným nýtem a krásným černo-zlatým vzorem
- úhel ostří 15 stupňů
- nůž umývejte v ruce bez použití myčky
- nepoužívat na zmražené potraviny, možnost vylomení ostří
Damascenská (Damašková ocel)
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností (měkčí a ohebnější ocel je spojována s tvrdší a křehčí ocelí) dlouhodobě ostrá a odolná. Ve výsledku je kombinací toho nejlepšího z obou ocelí.
Jádro této Damaškové oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel, která má vyšší stabilitu ostří, často lepší korozní odolnost a zvýrazněnou životnost ostří.
Mezi velkou škálou nožů jsou tyto damaškové nože s jádrem oceli VG-10 to nejlepší co pro profesionálního kuchaře můžete vybrat. Vyšší cenu kompenzuje dlouhotrvající ostří, minimální péče a vyšší korozivzdornost.
Jak vybrat kvalitní kuchařský nůž?! Využijte našeho rádce.